19.9.11

Kek Donut Hati








Bahan-bahan ( 50 biji lebih )
  • 1/4 cawan marjerin/mentega
  • 1 cawan gula
  • 2 biji telur
  • 3/4 cawan susu segar
  • 1 camt vanilla
  • 4 cawan tepung gandum
  • 4 camt baking powder
  • 1/2 camt garam
  • minyak untuk menggoreng

Cara-cara

  1. Pukul marjerin/mentega dengan gula hingga kembang. Guna mixer utk mix adunan roti.
  2. Masukkan telur dan pukul lagi sehingga sebati.
  3. Masukkan susu dan vanila.
  4. Masukkan bahan-bahan kering, gaul sebati.
  5. Tutup adunan ngan plastic wrap, biarkan lebih kurang 2 jam.
  6. Kemudian canai dan tekap ngan cutter bentuk hati. Tak perlu direhatkan.
  7. Goreng dengan api perlahan sehingga kekuningan. Sedap dimakan panas-panas. Nak letak topping pun xpe.

No comments:

Post a Comment