Bahan-bahan ( 50 biji lebih )
- 1/4 cawan marjerin/mentega
- 1 cawan gula
- 2 biji telur
- 3/4 cawan susu segar
- 1 camt vanilla
- 4 cawan tepung gandum
- 4 camt baking powder
- 1/2 camt garam
- minyak untuk menggoreng
Cara-cara
- Pukul marjerin/mentega dengan gula hingga kembang. Guna mixer utk mix adunan roti.
- Masukkan telur dan pukul lagi sehingga sebati.
- Masukkan susu dan vanila.
- Masukkan bahan-bahan kering, gaul sebati.
- Tutup adunan ngan plastic wrap, biarkan lebih kurang 2 jam.
- Kemudian canai dan tekap ngan cutter bentuk hati. Tak perlu direhatkan.
- Goreng dengan api perlahan sehingga kekuningan. Sedap dimakan panas-panas. Nak letak topping pun xpe.
No comments:
Post a Comment